Skip to content Skip to footer

Družina

Na družinski kmetiji Leber Vračko bivamo štiri generacije, ki se med seboj dopolnjujemo v delu, idejah, motivaciji, inovativnosti in tradiciji.
Barbara z Jernejem in najmljašim družinskim članom Lukcem skrbi za dobrobit naših kravic in pridelavo mleka. Katja z možem Gregorjem med vinogradi s pogledom na družinsko kmetijo na Opok27 skrbi za zdravje vinskih trt in omamnost žlahtne kapljice v kombinaciji z odlično kulinariko. Alenka in Ivan sta nepogrešljiva podpora v vseh dejavnostih, poleg pomoči na obeh kmetijah hčera pa se v zadnjem času predvsem posvečata pridelavi naravnih slamic. Stara starša Fanika in Franček pa redno preverjata kvaliteto našega dela in nam s pohvalami in konstruktivnimi kritikami skrbita za nenehno nadgradnjo našega dela. 

DOM

Smo šesti rod, ki pod imenom Leber kmetuje na posestvu na Jedlovniku, v osrčju zahodnih gričev Slovenskih goric, nedaleč od slovensko – avstrijske meje.

Davnega leta 1795 je bila posest s testamentom prenešena na naše prednike, ki so se v stoletjih, ki so sledila, zmeraj preživljali izključno s kmetijstvom.