Vino

Naša zgodba o vinu se prične davnega leta 1795, še danes pa ohranjamo temeljna načela pridelave vina iz starih časov.

Naši vinogradi se raztezajo na petih hektarjih in so v večini zasajeni s tipičnimi štajerskimi belimi sortami. Lege vinogradov omogočajo optimalno izpostavljenost sončnim žarkom, pridne roke pa skrbijo za zdravje in lepoto vinske trte. Vse grozdje je ročno potrgano, s premišljeno selekcijo v trgatvi pa zagotavljamo najboljšo kvaliteto grozdja za naša vina. Ta brezkompromisni pristop zahteva v celoti zrelo in zdravo grozdje, le tako lahko posamezne sorte pokažejo svoj potencial in njihove posebnosti. V kleti je potem potrebno le ohraniti, kar se je v grozdju skrivalo. Vina sveže linije so zorjena v inoks cisternah, vina posebnih leg in posebnih letnikov pa zorijo v Barrique sodčkih ali amfori.

Ne, kar je trenutno moderno, ampak samo vina, ki jih tudi sama rada pijeva, najdejo pot v steklenico. Steklenice naših vin pa s svojo premišljeno oblikovno opremo tudi zrcalijo tudi našo skrb za estetiko.

 

Naše vinske vrednote: brez insekticidov, brez herbicidov, brez glifosatov, regionalna kakovost, minimalen poseg!

FIRECRACKER

Pet-nat
Naravno peneče vino sorte zeleni silvanec. Mikroskopski mehurčki plešajoče vrtijo primarne sadne arome skozi nos. Najprej nas pozdravijo sveži sadni okusi, kot sta jabolko ali kutina, nato prevladajo fini toni kruha in tančica zeliščnega čaja. V ustih se razvije penasto senzorično doživetje, ki je zelo zabavno in ima kljub vsej mladosti izjemno dolžino.


Nympha

Rose gazirano peneče vino, modri pinot
Zapeljiv Rose Frizzante, v ustih se topi kot prijeten peneči mousse, fino kremast, harmoničen, zokrožen s prijetno kislino, čudovita igra svežega sadja, jagodni konfit, češnja in nekaj ličija. Sveže sadni frizzante, optimalen za sončne dni in idealen kot aperitiv.
RAZPRODANO

BRUT MOSCATO

MUŠKATNA PENINA, klasična metoda
Polnozreli ton muškata se izgubi v finih mehurčkih. Temna, a svetleča mineralnost s pridihom belega kruha prinaša arome in močno telo. V finalu pustijo vse arome prostor za užitek in dobro razpoloženje.

2020
RUMENI MUŠKAT

Če bi obstajal grozdni med, bi ga našli v tem vinu! Za osnovo meta, pomelo in orientalske začimbe. Subtilna, a vendar stimulativna kislina takoj pusti prostor za prasketjočo mineralnost. Kot popolno zrelo, zlatorumeno gozdje, čez katerega je posipanega nekaj muškata, se vino topi v čudoviti popolnosti.
RAZPRODANO

2020
SIVI PINOT

Prijetna svežina, okrašena z jasno strukturiranim okusom rdečega bezga, grenivke, jabolk in dotik vlažnega gozdnega tla. Prijetna kislina daje dovolj prostora za mineralnost in skupaj z dražljivo sadnjostjo plete osvežujoči finale.

2019/2020
SAUVIGNON

Sveže želiščne začimbe objame sočno, zrelo sadje. V ustih sadne note zapeljivo prevzamejo pobudo, fino odmerjena kislina pa zeliščem daje trdnost in strukturo. Finale je saden, sočen, dolg in skoraj kremast.

2018
TRAMINEC

Cvetno dišeče in sadno; divja jagoda, nekaj koščkov sadja in celo malo karamele. V ustih se sveži okusi citrusov srečajo s to večplastno mešanico okusov in skupaj se v ustih vse razvije živahen zaključek!
RAZPRODANO

2020
MARCO CUVÉE

Hišno vino v Bistro Marco v Zgornji Kungoti. Na zeleni, cvetni podlagi je že na nosu položena preproga s koščičastim sadjem in banano. V ustih iz tega nastane čudovito in dražljivo sodelovanje. Še vedno sveža kislina poskrbi, da se vino izgubi v zabavnem in spodbudnem finalu.

2017/2018
CHARDONNAY PRIVAT

Zapeljive in nikoli prevladajoče note vanilije in sveže pečenega kruha položijo preprogo za belo čokolado, posušena zelišča in karamelo. Dovolj močna kislina ohranja igrivost in združuje vse v razburljiv in obenem umirjen finale. Vzemite si čas in uživajte!
AWC VIENNA ZLATO

2016
SAUVIGNON PRIVAT

Svežina, ki začenja pošteno in zmerno travnato z grenivkami, papriko in rumenimi kosmulji,nato postaja močnejša s dražljivo kislino. Čez čas pa prevzamejo nadzor sočno oranže,koprive in eksotičen ananas in vodijo v čudovit finale.
RAZPRODANO


VERMUT BLANC

NOVO NOVO NOVO
Vermut blanc, alkoholizirano vino, aromatizirano z različnimi zelišči in začimbami. Osnovno vino za to fino pijačo je Sauvignon, nadgrajen z lokalnim vinskim žganjem in zelišči. Lahko se uživa kot samostojna pijača na ledu ali kot napitek s finim Yuzu tonikom.

Naše vino lahko kupite tudi na naslednjih spletnih trgovinah:

Posebna lega vinograda
Vinograd s pogledom
Katja in Gregor Leber Vračko
Trgatev
EnglishGermanSlovenia